Zara Koleva (Alumna MSc)

Wat is jouw ervaring wonen op Campus?
Ik moet eerlijk zeggen, dat het wonen op de campus één van de meeste toegevoegde waarde voor mij was, van al mijn ervaringen uit het verleden. Ik was lid van 6 comités binnen de NCV, onze studievereniging, en nam deel aan bijna alle evenementen die georganiseerd werden. Als ik niet op de campus woonde, zou ik niet zo geïntegreerd zijn. Onderdompelen in het campusleven, maakte me thuis voelen. Als een internationale was ik bang dat het wellicht moeilijk zou zijn om vrienden te maken, maar op de campus is iedereen gelijk en het enige dat telt is de persoonlijkheid.

Op welke manier heeft het bijgedragen aan de prestaties van uw studie?
Iedereen is 24 uur bereikbaar en zijn allemaal stand-by om elkaar te helpen en vooruit te trekken. De ‘delen is zorgzaam’ houding geeft ons de mogelijkheid om elkaar te helpen op elke minuut van de dag, delen van kennis en studiemateriaal. Bijvoorbeeld in de pre-master vonden veel studenten het onderdeel statistieken lastig, en de hoogleraar heeft in een bepaalde tijdsperiode een aantal onderwerpen uit te leggen, waardoor een aantal klasgenoten (die dit onderdeel wel begrepen) bijlessen organiseerde waarin opdrachten werden gemaakt. Deze studenten hadden kunnen werken aan hun eigen studie en had hen tijd bespaard door geen uitleg te geven, maar dat is niet de Nyenrode attitude. We doen het samen!

Op welke manier heeft het bijgedragen aan uw persoonlijke ontwikkeling?
Voordat ik naar Nyenrode kwam, had ik twee grote zwakheden: ik kon niet omgaan met constructieve kritiek en ik was bang om aan andere hulp te vragen wanneer ik het nodig had. Tijdens de maanden op Campus had ik 90 huisgenoten. De open omgeving en vriendelijke sfeer, was het toegestaan om ware emoties en adviezen te delen. Mijn klasgenoten zouden mij niet door laten gaan zonder mij feedback te geven. Wanneer ik met iets worstelde, was het zichtbaar voor hen. Ze vroegen meteen wat ik nodig had. Wonen op Campus maakte mij veel meer zelfbewust, zelfverzekerd en open-minded persoon. Ik leerde mijn zwakke punten te accepteren die iedereen heeft en waardeer de persoonlijkheden van anderen zoals ze zijn.