Over Breukelen

Breukelen is gelegen tussen Amsterdam en Utrecht en heeft ruim 14.500 inwoners. Ten westen van Breukelen ligt een fraai polderlandschap dat is omgeven door de rivier de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal. In de omgeving van Breukelen zijn meerdere kastelen zoals Nijenrode te vinden, strategisch gelegen langs de rivier de Vecht. Deze rivier werd al door de Romeinen gebruikt als doorvoerroute voor goederen en grondstoffen van en naar de zee. Het Amsterdam-Rijnkanaal is op dit moment een van de belangrijke distributieroutes voor Europa.

Winkels en horeca

Breukelen beschikt over verschillende winkels, de meeste zijn geconcentreerd rond het dorpsplein genaamd de “Kerkbrink” of verkort “Brink”. In het noordelijke deel is een klein overdekt winkelcentrum “De Passage” met een verscheidenheid aan levensmiddelen en non-food-winkels. Tevens is er een aantal kleine kledingzaken, een kantoorboekhandel, bank, supermarkt, schoenmaker, slager, slijterij, tabakswinkel, drogist, kapper en snackbar.

Voor de grotere winkelstraten en uitjes kun je eenvoudig uitwijken naar Amsterdam en Utrecht. Beide steden zijn binnen een half uur te bereiken met het openbaar vervoer vanuit Breukelen.