Loreto Scaff (Alumna IMBA)

Wat is jouw ervaring wonen op Campus?
Voor mij, was wonen op Campus een geheel nieuwe ervaring, dit is in Chili niet mogelijk. Een van de beste dingen van wonen op Campus is de mogelijkheid is het delen van dagelijks leven met de klasgenoten. Merendeel van de studenten van mijn klas zijn naar Nederland verhuisd voor het MBA programma, we waren alleen in Nederland. Vanwege dit feit, werd wonen op Campus met beste (en enige) vrienden, waar je alles meedeelt, van een kopje thee tot aan vreugde en verdriet.

Op welke manier heeft het bijgedragen aan de prestaties van uw studie?
Ongetwijfeld, wonen op Campus heeft een positief effect gehad op mijn studieprestaties. Ten eerste heb ik geen tijd hoeven te besteden aan het heen en weer reizen (zeker in de winterperiode), waardoor ik meer tijd had voor mijn studie en privé activiteiten. Ten tweede, het is makkelijker als je in groepjes moet werken en studeren. Ten derde, op Campus zijn diverse faciliteiten die helpen bij de studie en het comfortabel maken. Bijvoorbeeld, er is een bibliotheek, kantoren van professoren, mooie groene omgeving en het meest belangrijkste; op loopafstand van de klasgenoten in geval van vragen en/of hulp.

Op welke manier heeft het bijgedragen aan uw persoonlijke ontwikkeling?
Het is waar dat tijdens de colleges je persoonlijk en professioneel groeit, maar voor mij, de tijd buiten de colleges om ontwikkel je jezelf het meest. Gedurende die tijd, studeer je en maak je je opdrachten, maar je praat ook met je klasgenoten, kijkt een film of een voetbalwedstrijd (we speelden elke donderdag!) met deze activiteiten leer je echt je klasgenoten kennen, als je niet op Campus woont is het moeilijker om dit te ervaren.