Kasteel & Landgoed

Nyenrode Business Universiteit is gevestigd op Landgoed Nijenrode, gelegen in het hart van Nederland. Het bosrijke landgoed is bijna 60 hectare groot en ligt aan de rand van het pittoreske dorp Breukelen in de Gemeente Stichtse Vecht.

Blikvanger op Landgoed Nijenrode is het van oorsprong dertiende-eeuwse kasteel dat is omgeven door een slotgracht. Sinds 2001 valt het Landgoed onder de bescherming van Monumentenzorg. Het Landgoed is gesitueerd tussen de rivier De Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het hertenkamp, het labyrint, de rozentuin, wandel- en joggingspadden door de bossen en de laan met eeuwenoude kastanjebomen zijn enkele kenmerken die het Landgoed zo uniek maken.

Op het Landgoed vindt u naast het historische Kasteel met Koetshuis (gerenoveerd in 2008) ook moderne, multifunctionele onderwijsgebouwen van de Business Universiteit waar alle zalen standaard zijn uitgerust met moderne presentatie- en communicatiefaciliteiten.

Voor meer informatie over de geschiedenis van het Kasteel en het Landgoed, een virtuele tour door het kasteel en uitleg over de naam, het wapenschild, de vlag en meer zie: https://www.nyenrode.nl/ervaar-nyenrode/kasteel-en-landgoed